Slik får du mer verdi av eksisterende trafikk i 2023

Med kutt i markedsbudsjettene, tar du vare på den dyrebare trafikken til nettsiden din?
CRO-illustrasjon.

Januar 2023

Nok et år er omme og vi trer inn i det nye som fortsatt bærer preg av et usikkert makrobilde med økte energikostnader, rentehevinger, inflasjon og krig i Europa. I tillegg merker mange selskaper en redusert effekt av den positive innvirkningen pandemien har hatt på netthandel og følgelig en nedgang i trafikk og salg. 

I alt det uforutsigbare ser mange annonsører seg nødt til å kutte i markedsbudsjettene. Det var gledelig å lese i en kommentar fra Håvard Kvernaas Bakken at de nyeste målingene fra ANFO viser at det nå er “bare” 62 prosent av norske annonsører som tror på en forverring av norsk økonomi. Likevel ser vi at 28 prosent melder om reduksjon i markedsbudsjettene i år, hvilket tilsier at nesten 1 av 4 norske annonsører vil investere mindre i 2023. Men når du først har tatt beslutningen om å kutte budsjettet, har du sett på hvilke virkemidler du har for å opprettholde lønnsom vekst?

Vi har sett at mange annonsører har nedprioritert kundereisen de siste årene og allokert mest ressurser på å drive inn relevant trafikk til nettsiden. Vi mener at en reduksjon i markedsbudsjettene nødvendigvis ikke trenger å bety reduserte vekstmål dersom fokus heller rettes mot å ivareta de besøkende bedre.

Mister du kunder på grunn av dårlig kundeopplevelse på nettsiden din?

Pandemien fremskyndet den digitale adopsjonen og endret forbrukernes vaner. Men få selskaper jobber systematisk med å optimalisere den digitale kundereisen og faller dermed bak når det gjelder kundeopplevelse. En slik tilnærming gjør det vanskeligere å vinne over både nye og eksisterende kunder. Det er derfor viktig å ha en effektiv blanding av strategier på plass for å oppnå forretningsvekst. 

Hvordan gjøre kundereisen din mer lønnsom

Her er noen råd til hvordan du kan gjøre kundereisen din mer lønnsom, dette inkluderer trinn du kan utføre selv, eller ved hjelp av vårt ekspert-team.

Det første stedet å starte er å gjennomgå sporingen på nettstedet ditt for å sikre at du fanger nødvendig og verdifull data. Når sporingen er på plass, kan du begynne å analysere alle de digitale kontaktpunktene i kundereisen din for å få en bedre forståelse av hva som skjer på nettstedet. Et eksempel kan være, ‘hvorfor faller kunder av i  første steg i checkout’ eller ‘hvorfor melder ikke besøkende seg på nyhetsbrevet?’. Ved å gjennomføre en konverterings- og forbrukeratferdsanalyse av nettstedet, samt kartlegge den digitale kundereisen, vil du bedre forstå hva som driver, motiverer og stopper de besøkende fra å utføre en ønsket handling.

Når du har innsikt, er neste steg å lage mulige løsninger for å redusere friksjon i kundereisen. Vi anbefaler å teste løsninger for å finne ut hva besøkende reagerer best på og hva som gir størst effekt. For eksempel, ‘hvor stor innvirkning har endringer i checkout på konverteringsraten?’ og ‘er det verdt å investere tid og ressurser i denne endringen eller bør den testes videre for å finne en løsning som virkelig påvirker konverteringsraten?’. Ved kontinuerlig testing vil du ta mer datadrevet beslutninger og minimere risiko. 

Systematisk arbeid med kundereisen gjennom kontinuerlig webanalyse og testing, vil sikre at virksomheten får mer verdi fra eksisterende trafikk og øke kundens livsløpsverdi. Fornøyde kunder har større sannsynlighet for å komme tilbake til nettstedet ditt. Det vil også hjelpe virksomheten med å ligge et skritt foran. Dette kan gi deg et konkurransefortrinn og hjelpe nettstedet og merkevaren å skille seg ut fra konkurrentene.

Så, hvorfor bør du investere i webanalyse og kundereisen?

  • Forstå hvorfor selskapets investeringer i markedsføring ikke gir ønsket resultat
  • Identifiser friksjonspunkter og oppdag muligheter for å forbedre kundeopplevelsen på nettstedet og med merkevaren
  • Bidra til selskapets vekst ved å sikre at du konverterer flere av de besøkende og/eller øker salg per besøkende
  • Bidra til å øke ROI og møte kjernevirksomhetens KPIer
  • Ingen "magefølelse" - ta bedre og datadrevne beslutninger i usikre tider

Det er ingen bedre tid enn nå for å investere i din digitale kundereise! 

Kontaktpersoner

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan jobbe systematisk med innsikt og kundereise? Ta kontakt for en uforpliktende prat.
samantha gorwan farrier noa connect
Samantha Gowran Farrier
Manager Ecommerce
ida engdal sollie noa connect
Ida Sollie
Konsulent
mimmi traheim noa connect
Mimmi Traheim
Konsulent
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram