SEM: Google ads og Microsoft advertising

Betalt søk er en unik form for markedsføring hvor annonsørene svarer direkte på en klar intensjon fra kunden.

NoA Connect er utnevnt som Premier Partner i 2023.

Premier Partner er en anerkjennelse fra Google som kun gis til høyt kvalifisert bedrifter innen markedsføring etter å ha oppfylt kravene i Google Partners-programmet. For å oppnå denne statusen må en bedrift blant annet kunne vise til svært effektiv annonsering for ens kunder, og ha en rekke ansatte med sertifisert Google Ads-ekspertise.

Vi setter stor pris på det tette samarbeidet vi har med Google og synes det er hyggelig at de også anerkjenner samarbeidet i form av å gi oss den øverste statusen som Premier Partner, forbeholdt de aller beste selskapene i landet.

Klikk på Google Partner-logoen for å lese mer.

Mange kjenner til begrepet “SEM” og at det er viktig innen datadrevet markedsføring. Men hva betyr det egentlig? SEM står for Search Engine Marketing, eller søkeordsmarkedsføring på norsk. Det vil si at aktører har mulighet til å by på søkeord de ønsker bedre synlighet på. Hvilke aktører som faktisk får vist annonsene avgjøres på bakgrunn av to faktorer: 

  • Budgivning i form av en auksjon.
  • Relevans - hvor relevant annonsøren og inneholder er i forhold til hva brukeren har søkt etter.

Annonsene kan vises enten i tradisjonelt tekstformat eller i form av produktbilde og pris, hvis det er en shoppingannonse.

Shopping ads

Shoppingannonser (product listing ads) settes opp enten via en produkt-feed eller en API-kobling, og lar annonsøren vise frem produktsortiment direkte i Google og Bing med produktbilder, lagerstatus og pris, alt hentet fra egne nettsider. 

Man kan annonsere både gjennom Google Ads og Microsoft Ads (Bing), der begge aktørene også har tilgang til flere søkepartnere og derfor dekker mange forskjellige søkemotorer, for eksempel Duckduckgo.

Hvorfor er SEM så viktig?

Betalte søkeord er en av de viktigste faktorene for å både skape kjennskap til produkter gjennom en kategori, eller for å oppnå konverteringer i form av salg. I NoA Connect jobber vi kontinuerlig med å bygge, strukturere og optimalisere strategier for våre kunder ved å alltid være tilstede. I tillegg sørger vi for at budsjetter og bud blir overholdt og optimalisert. Vi jobber alltid for å oppnå mest mulig effekt fra kundens midler.

Ta kontakt med SEM-avdelingen

Leave this field blank

(Du kan lese mer om vår personvernerklæring her)

Kontaktpersoner

Vil du lære mer om SEM og hva vi kan gjøre for deg og din bedrift? Send oss en mail så tar vi gjerne en kaffeprat.
christian haraldsen noa connect
Christian Haraldsen
Senior Consultant
magne andré skretting noa connect
Magne André Skretting
Senior Consultant

Se alle tjenester fra NoA Connect

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram