Hvorfor får jeg opp en nedtelling i Google Analytics?

Siden starten av juni har mange som benytter Google Analytics fått opp en nedtelling hver gang de logger inn på kontoen sin, i tillegg til flere bannere som forteller deg at din eksisterende Google Analytics-property ikke lenger vil samle inn data etter 1. juli.

Skrevet av Karoline Sundbotten
Consultant - Tracking & Analytics

Juni, 2023

For noen har det allerede blitt opprettet en ny GA4-property, for andre ber pop-upen deg om å booke en time med google-support. Her er en liten guide for hva du kan gjøre for å både bli kvitt nedtellingen, og passe på at alt det nødvendige er gjort fra din side.

Hvorfor får jeg opp disse meldingene?

Fra og med 1. juli 2023 vil den eldre versjonen av Google Analytics (Universal Analytics, forkortet til UA) slutte å samle inn nye data, og derfor må alle som skal fortsette å bruke analyseprogrammet gå over til den nye versjonen som heter Google Analytics 4 (GA4). Dette innebærer at alle brukere må opprette en ny Property, som er hvor all dataen din samles, og der du legger inn hvilket web-strøm eller app du samler inn data fra. Denne nedtellingen startet 1. juni da det offisielt kun var én måned igjen til alt må være på plass. Dette er ment som en hjelpende hånd fra Google sin side, men virker kanskje litt masete og irrelevant for deg som allerede har laget deg en ny property eller benyttet GA4 i en god stund nå.

Det er flere grunner til at denne meldingen dukker opp:

  • Du har en Universal Analytics property, men ingen GA4 property
  • Du har opprettet en GA4 property, men ikke migrert den fra UA
  • Google har opprettet en GA4 property for deg, og du må se igjennom at all informasjon stemmer overens med din Universal Analytics Property
  • Du har gjort alt det nødvendige, men ikke huket av riktig i Setup Assistant

Googles veileder

Setup Assistant er Googles guide som er ment å hjelpe deg med overgangen til den nye versjonen av Google Analytics. Via Universal analytics -> Admin -> Setup Assistant kan du se hvordan du ligger an med migreringen. Øverst på denne siden får du enten opp “connected” eller “not connected”, som indikerer om din nåværende Property er tilknyttet en GA4-property. Hvis du ønsker å lage en ny property manuelt, kan du lage denne uten bruk av setup assistant, og gå tilbake hit for å knytte disse to sammen. Om du ønsker å få hjelp av Google til å opprette en ny Property, kan du klikke på “get started”.

Noe av det viktigste å legge merke til på denne siden er om du har huket av for at Google skal opprette en ny GA4 property for deg basert på nåværende innstillinger når din Universal Property slutter å samle inn data. Om du ikke har fjernet denne avhukningen, kommer du til å fortsette å se nedtellingen hver gang du logger inn, og Google vil opprette en Property for deg i løpet av de neste ukene om det ikke allerede har blitt gjort.

Skjermbilde fra Google Analytics.

Om du har laget en GA4 property, kan du gå inn på denne, velge Admin -> Setup Assistant og se hvilke steg du må igjennom for å forsikre at all informasjonen du tidligere har samlet og sporet samsvarer med din nye GA4 property. Her kan du huke av steg for steg samtidig som du går igjennom Data Collection, Property Settings og Google Ads. Når du har gått igjennom disse stegene og sikret at alt er på plass, må du huke av hvert steg som completed. Dette gjør du enkelt ved å trykke på pilen til høyre for raden, og velge “mark as complete”.

Skjermbilde fra Google Analytics.

Om du både har huket vekk at du ønsker at Google skal opprette en GA4-property for deg under “setup assistant” for din Universal Analytics Property, og har markert alle stegene for migrering som “completed” i setup assistant i din GA4 Property, skal du ikke lenger få opp disse nedtellingene. Merk at dette ikke skjer på sekundet, men neste gang du går inn på kontoen. din.

Kontaktpersoner

Vil du lære mer om tracking og hva vi kan gjøre for deg og din bedrift? Send oss en mail så tar vi gjerne en kaffeprat.
christian mathias løvstad noa connect
Christian Mathias Løvstad
Head of Analytics
hans christian vold noa connect
Hans Christian Vold
Senior Consultant
Julian Cæsar Andersen, Consultant, NoA Connect
Julian Cæsar Andersen
Consultant
marius andre thoresen noa connect
Marius Andre Thoresen
Consultant
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram