Maksimer synligheten din med betalt søk/SEM

En guide til effektiv søkemotorannonsering.

Skrevet av Elise Rådstoga
Consultant

Januar, 2024

Å være synlig på Google er essensielt for alle virksomheter. I denne guiden ser vi nærmere på betalt søk, også kjent som SEM (Search Engine Marketing), og gir deg innsikt i hvordan du kan oppnå optimale resultater med søkemotorannonsering, tiltrekke mer trafikk til nettstedet ditt og konvertere besøkende til kunder på en effektiv måte.

Hva er betalt søk?

Betalt søk er en digital strategi som lar bedrifter betale søkemotorer for å få annonsene sine vist høyere på relevante søkeresultatsider. Målet er enkelt: å trekke mer konverterende trafikk til bedriftens nettside. Men hvordan fungerer det? La oss bryte det ned:

Først og fremst er betalt søk budgivning. Bedrifter kan konkurrere om fraser eller nøkkelord knyttet til det de selger eller tilbyr. De som byr mest, får en bedre sjanse til å dukke opp øverst på søkeresultatlisten. Det er som en auksjon hvor de med de høyeste budene får de beste plassene.

Når noen søker etter noe relevant for bedriftens annonse, blir annonser med de sterkeste budene vist først. Dette gjør det mulig for bedrifter å være synlige for folk som allerede leter etter det de tilbyr. Det geniale her er at bedriftene kun betaler når noen faktisk klikker på annonsen deres, som er en kostnadseffektiv måte å markedsføre seg på. Med denne tilnærmingen kan bedrifter finjustere kampanjene sine for å målrette seg mot rett publikum på riktig tidspunkt, og det gir dem muligheten til å konkurrere på en smart og effektiv måte.

Eksempel på annonse i Google.

Å forstå de små, men kraftige detaljene i betalt søk kan være nøkkelen for å løfte annonsekampanjene dine til nye høyder. Annonse-utvidelser kan bidra til å gi annonsene dine ekstra kraft. De lar deg legge til viktig informasjon, som telefonnumre og lenker, direkte i annonsene dine, som gjør det enklere for potensielle kunder å finne deg. I tillegg gir søkemotoren et «kvalitetsstempel» til annonser og sidene de peker til. Jo mer nyttige og relevante annonsene er, desto høyere rangering får annonsene dine. Dette handler om samspillet mellom de to, det man lover i annonsene og det som faktisk leverer på nettsiden.

Nøkkelordene man bruker i annonsene spiller også en stor rolle. Hvis de matcher det folk søker etter, gir det deg bedre synlighet. Andre faktorer som også spiller inn er tidsmessig når folk søker, hvor søkeren er, konkurrerende annonser og hvilken enhet, for eksempel mobil eller laptop, som brukes. Denne komplekse dynamikken gir bedrifter muligheten til å finjustere og optimalisere annonsekampanjene sine for å nå de riktige brukerne på rett tid og sted.

Annonsering med Google Ads: Maksimer synligheten på Google-plattformen

Google Ads er en sentral aktør innen digital markedsføring. Dette gir bedrifter en omfattende plattform for presis og effektiv målretting, slik at man når sitt publikum. Plattformen gir bedrifter varierte annonsemuligheter, inkludert display-annonser (bilder, tekst eller video-annonser) som vises på nettsider og i applikasjoner, samt YouTube-annonsering som utnytter Googles store videonettverk (nettverk av nettsteder, apper og andre digitale enheter som viser videoannonser). Dette gir bedrifter muligheten til å skape engasjerende kampanjer som går utover tradisjonell tekstbasert annonsering.

En sentral komponent i Google Ads er muligheten for produkteksponering gjennom Google Shopping. Her får e-handelsbedrifter en plattform for å presentere produkter direkte i søkeresultatene, sammensatt av bilder, priser, og annen avgjørende informasjon. Den visuelle tiltrekningen som dette gir, kan være avgjørende for å fange kundenes oppmerksomhet.

Google Ads kjernefunksjon er annonseplasseringer i Googles søkeresultater. Å investere i disse annonseplasseringene gir deg muligheten til å være blant de øverste resultatene når potensielle kunder søker etter relevante søkeord. Dette gir umiddelbar synlighet og gir bedrifter sjansen til å kommunisere med personer i de små øyeblikkene når kjøpsbeslutninger tas.

Annonsering med Microsoft Ads: Utvid horisonten til Microsoft Bing

Selv om Google dominerer søkemotormarkedet, bør ikke potensialet til Microsoft Ads undervurderes. Spesielt gjelder dette Microsoft Bing, som i Europa har en betydelig markedsandel på 13.2%.

På lik linje med Google Ads, gir Microsoft Ads bedrifter allsidige muligheter, inkludert annonsering i søkeresultater, display-annonser, og Microsofts omfattende samarbeidspartnernettverk. Å være synlig på Microsoft Bing sikrer at bedrifter når ut til et betydelig segment av søkende og potensielle kunder som foretrekker denne søkemotoren.

Ser man på det store bildet gir en strategisk tilnærming til både Google Ads og Microsoft Ads bedrifter sjansen til å utvide sin digitale rekkevidde. Dette muliggjør effektiv annonsering til ulike målgrupper samt maksimering av synligheten på tvers av plattformene: fra dominerende Google-søk til betydningsfulle Microsoft Bing. En balansert annonsering på begge plattformene kan være nøkkelen til å oppnå en helhetlig og effektiv tilstedeværelse i det stadig mer konkurransedyktige digitale landskapet.

Hva er fordelene med betalte søk-kampanjer?

Implementeringen av betalt søk gir betydelige fordeler for bedrifter som søker å optimalisere sin digitale synlighet og øke konverteringer på en målrettet måte. For det første gir betalt søk muligheten til å raskt generere økt trafikk og omsetning. Ved å plassere annonser øverst i søkeresultatene får bedriftene øyeblikkelig eksponering for brukere som aktivt søker etter produkter eller tjenester innenfor deres bransje.

En annen vesentlig fordel er evnen til å sikre synlighet på relevante søkeord. Ved å nøye målrette spesifikke nøkkelord som er relevante for virksomheten, kan bedrifter sikre seg at de når ut til et målrettet publikum. Dette er særlig viktig i en tid hvor brukere ofte søker etter nisjeprodukter eller spesifikke løsninger.

Videre gir betalt søk muligheten til å være til stede i øyeblikket når kundene aktivt søker etter deres produkt eller tjeneste. Dette gir bedrifter en unik mulighet til å fange oppmerksomheten til potensielle kunder i kjøpsøyeblikket. Når forbrukerne aktivt søker etter informasjon eller produkter, gir tilstedeværelsen øverst i søkeresultatene en strategisk fordel for å påvirke deres beslutningsprosess og veilede dem mot konvertering.

Samlet sett gir bruk av betalt søk en strategisk tilnærming for å kapitalisere på øyeblikket når potensielle kunder viser interesse. Dette øker ikke bare synligheten, men legger også grunnlaget for å bygge en solid digital tilstedeværelse og stimulere bærekraftig vekst for virksomheten.

Hvorfor velge et byrå for Adwords-håndtering?

Å navigere gjennom den komplekse baksiden av Google Adwords og Bing Advertising kan være en utfordrende oppgave, spesielt for bedrifter som mangler det nødvendige fagmiljøet eller kompetansen internt. I slike tilfeller fremstår valget om å overlate optimaliseringen av betalt søk-kontoen til et dedikert byrå som et strategisk skritt for å sikre målrettet og effektive resultater.

Et spesialisert byrå bringer ikke bare med seg den nødvendige ekspertisen for å mestre de komplekse finessene i Google AdWords og Bing Advertising, men også inngående forståelse for kundereisen og det intrikate landskapet som er digital markedsføring. Gjennom denne tilnærmingen blir ikke bare tekniske aspekter håndtert profesjonelt, men også helheten av markedsføringsstrategien, slik at man sikrer optimal ytelse og strategisk suksess.

Hvordan kan vi i NoA Connect hjelpe deg?

Vårt dedikerte team av eksperter bringer ikke bare teknisk kompetanse til bordet, men også lidenskap for å skape engasjerende kampanjer som snakker direkte til din målgruppe. Fra nøye utvalgte søkeord som sikrer synlighet på relevante søk til optimalisering av annonser, arbeider NoA Connect for å sikre at hver del av SEM-strategien er justert for å oppnå maksimal effekt. Vi arbeider kontinuerlig for å levere en helhetlig SEM-opplevelse ved å sikre at innholdet som presenteres til potensielle kunder ikke bare er relevant, men også kommunisert på riktig måte. Gjennom grundig analyse og forståelse av målgruppen, jobber vårt dedikerte team for å lede potensielle kunder til nettsiden eller den riktige landingssiden. Dette betyr både økt synlighet, og økt sannsynlighet for konvertering. Vi er ikke bare et byrå i det fjerne, men NoA Connect sin forretningsmodell innebærer at vi jobber ute hos kunden og blir en integrert del av markedsteamet, hvis dette er ønskelig.

Noen av våre SEM-kunder

Vi er stolte av å få jobbe med flere av Norges største merkevarer og digitale annonsører på betalt søk.
clas ohlson logo
bank norwegian logo
finn-logo
varner logo

Kontaktpersoner

Vil du lære mer om SEM og hva vi kan gjøre for deg og din bedrift? Send oss en mail så tar vi gjerne en kaffeprat.
christian haraldsen noa connect
Christian Haraldsen
Senior Consultant
magne andré skretting noa connect
Magne André Skretting
Senior Consultant

Ta kontakt med oss

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram